ESKİŞEHİR / GÜNYÜZÜ - Şehit Mücahit Top İlkokulu

ŞEHİT MÜCAHİT TOP İLKOKULU TARİHÇESİ

1930´lu yıllarda bugünkü lise binasının bulunduğu bahçe sınırları içerisinde tek katlı bir bina olarak eğitim öğretime başlanmıştır. 1964-1965 yıllarında binanın ihtiyaçlara cevap vermemesi ve yetersiz olması nedeniyle yeni bir bina yapılarak ilkokul bu binaya taşınır. Aynı yıllarda okulumuzun bugünkü kullandığı bina Günyüzü Ortaokulu ve Lisesi olarak inşa edilir. Daha sonraki yıllarda ilkokul binası liseye, lise binası da ilkokula dönüştürülmüş. 1998/1999 yıllarında 8 yıllık zorunlu eğitime geçildiğinde ilkokula ek bir bina yapılmış. 2009 yılında Günyüzü İlköğretim Okulu olan ismi, Gecek nüfusuna kayıtlı bir şehidin ismini alarak Şehit Mücahit Top İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş. 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında 4+4+4 eğitimsistemine geçilince ek olarak yapılan bina Günyüzü Ortaokulu, eski olan bina ise Şehit Mücahit Top İlkokulu olarak ayrılmıştır. Okulumuz taşıma merkezli bir okul olup öğrencilerimizin yarısı taşımalı eğitimden yararlanmaktadır.

Yayın: 06.03.2013 - Güncelleme: 13.01.2023 09:45 - Görüntülenme: 2055